sreda, 6. december 2017

Tekaški copati, vedno bolj priljubljena športna oprema

Tekaški copati so vedno bolj priljubljena športna oprema. Na to kaže priljubljenost tekaškega športa, ki iz leta v leto napreduje. Hkrati se s tem demonstrirajo tekaški copati v zelo široki paleti izvedb in različic. Priznane blagovne znamke pridobivajo nove in nove konkurente, njihova imena mnogi niti ne poznajo ali zanje slišijo prvič.

Tekaška oprema omogoča neprestano nadgrajevanje izkušenj

Neznano ime proizvajalca zato danes ni nič nenavadnega. Izvemo ga ob vprašanju tekaču, kakšni so njegovi tekaški copati. Največkrat se z neznanimi imeni soočajo začetniki, bolj izkušenim pa neznana imena niso neznanka. Tek med drugim pomeni tudi soočenje z drugimi bolj ali manj izkušenimi tekači. V pogovorih so tekaški copati in druga tekaška oprema priljubljena tema.

ADIDAS KANADIA 8 TR nova Ženska tekaška obutev


Kdor nima te priložnosti ima obratno omejene informacije o najpogostejših in najbolj znanih proizvajalcih tekaške opreme. Različni proizvajalci so le del zelo široke palete izvedb in različic. Med seboj se tekaški copati ločijo po namenski izdelavi za točno določene fiziološke lastnosti, po namenski izdelavi za točno določeno podlago, namenski izdelavi za točno določene pogoje teka in podobno. Vse naštete razlike nam govorijo o tem, da so tekaški copati zahtevna izbira. Če seveda želimo uživati v tekaški aktivnosti ter imeti čim manj negativnih posledic.

Ob teku uživamo predvsem takrat, ko nimamo zdravstvenih in drugih težav. Izogibamo pa se jim prav z namensko izbrano tekaško opremo. Žulji, poškodbe, bolečine, utrujenost in podobne negativne posledice so del tekaške aktivnosti. Z njimi je hočeš nočeš potrebno sprejemati tekaško aktivnost, idealiziranje in olepševanje nam predvsem škodi. V osnovi morajo biti tekaški copati prilagojeni načinu teka, podlagi in vremenskim pogojem. Način teka oblikuje vsak tekač individualno, prav tako individualno izbira podlago in vremenske pogoje. Pri načinu teka je najmanj možnosti za kompromise, zaželeno jih je imeti čim manj. Vremenski pogoji dopuščajo nekaj več kompromisov, v skrajnem primeru ostanejo tekaški copati neuporabljen dokler se vreme ne izboljša.

Tekaške copate najdete v Hervisovi spletni trgovini.



Ni komentarjev:

Objavite komentar